Valérie Zawadská

 
 
 

Bez rodiny bych nebyla tam, kde jsem.

(TV Revue 2004/41)

 
 
 
 

VALÉRIE ZAWADSKÁ se od dětství věnovala divadlu a poezii. Už na základní škole navštěvovala taneční a divadelní kroužek a recitovala. Jako studentka gymnázia několikrát vyhrála recitační soutěž Wolkerův Prostějov. V roce 1978začala studovat DAMU. Do konce roku 1993 byla v angažmá v Městských divadlech pražských. Od té doby je na volné noze. Životním partnerem známé herečky a dabérky je Roman ,,Krokus" Kříž, s nímž se jí v roce 1995 narodil první syn Jan a tři roky po něm syn Roman. V současnosti hraje v divadlech Ungelt, Rokoko, Braník, pracuje pro rozhlas, televizi, film a dabing. Jako Růžena se objevuje i v seriálu televize Prima Rodinná pouta. U vás doma to na naše poměry funguje poněkud netradičně: partner je v domácnosti, vy vyděláváte. Jak se na vás dívá okolí? Dnes s tím nemá už nikdo problém. To spíš před deseti lety jsme byli rarita. Vybavuje se mi okamžik, kdy jsme šli zažádat o rodičovský příspěvek a všechny formuláře byly připravené jen pro matky, otec nikde nefiguroval.Paní úřednice byla z našeho pojetí opravdu vyděšená. Až po deseti měsících nám začaly chodit peníze, to asi pochopila, že je možné,aby i muž zůstal s dětmi doma. Důležité je hlavně to, jak to vyhovuje těm dvěma, ne co si o nich myslí okolí. Znamená to, že když muž je doma, spadají na něj automaticky domácí práce?

To určitě ne. Ale někdy je nutné pomoct. Když jsem hodně vytížená, tak holt ten hadr musí vzít a lux taky. Naštěstí mu to nedělá problém.Muž výborně vaří a je samozřejmé, že i nádobí po sobě umyje.

* Divadelní prázdniny jste strávila u moře a u sestry Anny v Jeseníkách. Bylo vše podle vašich představ?

Také jsme byli u babičky na Šumavě, ale letos nám z časových důvodů bohužel nevyšlo tolik oblíbené houbaření. Prázdniny byly hezké, až na jednu dost podstatnou nepříjemnost - Románek dostal plané neštovice, a když se z nich vyléčil, onemocněl jimi muž. Deset dní musel zůstat doma a my jsme nakonec odjeli bez něj.

* Jaký zážitek jste si z Jeseníků přivezla?

Mám ohromný - já, kluci, moje sestra a švagr jsme zdolali Praděd.

 
     
  Herečka je matkou dvou synů - devítiletého Jana a šestiletého Romana. S Vladimírem Čechem si zahrála v Rodinných poutech  
     
 

(ALA)

 
 
 
 
 
 

TV Revue 2004/41

 

 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.