Valérie Zawadská

 
 
 
 

PREMIÉRA: Nadílka pro Hrušínského.

/Týdeník Televize č. 22, 2005/

 
 
 
 

Je málo divadel, v nichž se diváci skoro válejí smíchy. K výjimkám patří Divadlo Na Jezerce, které nabízí divákům různé pohledy do problematiky vztahů.

 
     
 

Divák si chvílemi připadá jako v manželské poradně, kde se ovšem strasti řeší s notnou dávkou humoru. "Do jisté míry máte pravdu," řekl Jan Hrušínský, principál divadla a představitel Ronalda ze hry Alana Ayckbourna Nadílka, která tu měla nedávno premiéru.

 
     
 

"V naší dramaturgii jsou základním tématem různé pohledy na vztah mezi mužem a ženou a zdá se, že diváci mají rádi situace, které znají z vlastní zkušenosti a v nichž se dobře poznávají," dodal herec, který slaví 9. června životní jubileum, takže si nadělil vtipný dárek.

Valérie a j. Hrušínský.

V komedii vystupuje manželka Jana Hrušínského Miluše Šplechtová, Anna Bendová a Jaroslav Plesl. Jednu z manželek hraje Valérie Zawadská, která na jevišti skvěle tančí! Potlesk po premiéře neměl

 
  konce a prominentní premiérové publikum nešetřilo kyticemi.  
     
 

Hra se líbila režiséru Zdeňku Zelenkovi, Petře Černocké, Míše Dolinové i Adélce Gondíkové, která s bratrem Daliborem (ten pomáhal i s hudbou) dala hlas páru, jenž není ve hře vidět, jen slyšet. Děj se podle Ayckbourna odehrává omylem v kuchyni, ale jak podotkl režisér Lukáš Hlavica, v životě to bývá naopak pravidlem.

 
     
 

(dk)

>>

 
 

"Děkovačka " /zleva:A. Bendová, J. Plesl, M, Šplechtová, M. Preiss, V. Zawadská a J. Hrušínský/

"Děkovačka" (foto: Marie Formáčková)

 

 

 
 

www.televize.cz

 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.