Oficiální webové
stránky Valérie Zawadské. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hoby naší doby |
|
Publicistický / Krátkometrážní. Česká televize 2012, 22 minut |
|
|
Magazín České
televize
(2012).
Jiřina
Bohdalová
v
|
půlhodince inspirací
a
zajímavostí
pro volný čas.
|
Autogramy
astronautů i
vzpomínky
na osobní setkání |
s
nimi
uchovává jako velkou vzácnost pan
Milan |
Halousek.
Výrobu
bavlněných
nebo konopných pelíšků |
pro křečky,
morčata a
myšky
předvede Ing. Vlastimil |
|
|
|
Šindelář a
rozhodně to naučí i zájemce z řad diváků. |
|
Masopustní
veselice připomene návštěva v Muzeu masek v Zákupech, |
|
a s
Ing. Miroslavem Štanglem vyzkoušíme jeho
zlepšováky v dílně. |
|
Kmitající rašpli,
zabezpečený sekáč a dřevěný svěrák. |
|
V kuchyni
se sejde Jiřina
Bohdalová
s Valérií Zawadskou a vznikne |
|
z toho
tvarohový žmolenkový moučník. Připravili:
Gustav
Oplustil |
|
a
Josef
Vondráček. Režie: Josef Vondráček. Premiéra vysílání: neděle |
|
12. února 2012 ve
14:00 hodin na ČT 1
. |
|
|
|
Recept na
Tvarohový žmolenkový moučník (12. 2. 2012): |
|
|
|
Těsto: |
|
Ingredience: |
|
1 vejce |
|
200 g cukru
krystal |
|
200 g másla |
|
prášek do pečiva |
|
500 g polohrubé
mouky |
|
|
|
Náplň: |
|
Ingredience: |
|
2x nízkotučný
tvaroh |
|
cukr krystal podle
chuti |
|
vanilkový pudink |
|
vanilkový cukr |
|
0,5 l mléka |
|
|
|
Postup: |
|
2/3 těsta
dáme na vymazaný plech, na to vlijeme náplň (na
kterou |
|
můžeme
přidat rozinky, ovoce) a přidáme
zbytek těsta. Pečeme |
|
v mírně troubě asi
20 minut. |
|
|
|
|
|
Stránky pořadu
Hoby naší doby
>> |
|
Video tohoto dílu
pořadu Hoby naší doby
>> |
|
Foto ze zábavného
pořadu Hoby naší doby: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Foto: www.ceskatelevize.cz |
|
|
|
|
|
V dalším dílu pokračování pořadu Hoby naší doby, který vysílala
Česká |
|
televize v premiéře na programu ČT 1
v sobotu 10. března 2012 od |
|
11:30 hodin, vařila Valérie s Jiřinou Bohdalovou recept Králík
Dáša. |
|
|
|
Recept Králík Dáša
Valérie Zawadské (10. 3. 2012): |
|
|
|
Ingredience: |
|
1 králík |
|
2 cibule |
|
6 stroužků česneku |
|
2 lžíce obyčejné hořčice |
|
2 lžíce jemného kečupu |
|
2 dl vody |
|
2 dl oleje |
|
může být 1 lžíce červené
papriky |
|
|
|
Postup: |
|
Smícháme suroviny a připravíme z nich marinádu.
Rozporcovaného |
|
králíka osolíme,
opepříme, vložíme do marinády a dáme
na 2 dny |
|
přikryté do
lednice.
Během marinování králíka 2x
obrátíme.
Pak králíka |
|
pečeme v troubě
při 200°C asi hodinu a pak odkryjeme
a pečeme |
|
ještě 5 až 10 minut. Jako
příloha se nejlépe hodí bramborový knedlík. |
|
|
|
|
|
Stránky pořadu
Hoby naší doby
>> |
|
Video tohoto dílu
pořadu Hoby naší doby
>> |
|
Foto ze zábavného
pořadu Hoby naší doby: |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Foto: www.ceskatelevize.cz |
|
|
|
|
|
|
|
O pořadu: |
|
Svět se nám mění
před očima v jakousi centrální
ústřednu,
kde |
|
budeme
všichni dokonale evidováni. Místo
občanky budeme mít na |
|
krku psí
známku a označeni čipem budeme snadno k nalezení, stejně |
|
jako černí
čápi v Africe. Přístroje zaevidují,
zda jsme v Alpách
na |
|
lyžích nebo
se opalujeme u Šeberáku, zda jsme v nemocnici nebo už |
|
na hřbitově.
Možná ještě
více
budeme vysedávat u přístrojů všeho |
|
druhu,
abychom my sami věděli a zjistili,
kde vlastně
jsme. Přes |
|
internet
budeme
navazovat
virtuální a
imaginární vztahy, které |
|
v reálném
životě ztrácíme. Setkávat se
budeme
jen v obchodních |
|
centrech,
případně na různých demonstracích. Jenže
to bude ve |
|
spěchu,
protože všichni máme málo
času. I nadále
nebudeme znát |
|
sousedy, co
bydlí nad námi či pod námi a přátelské vztahy budeme |
|
hledat
pomocí psychologů, a po čase
psychiatrů.
Takový se nám |
|
rýsuje svět. |
|
|
|
Jenže je tady
ještě jedna kategorie lidstva, která má snahu
žít |
|
normálně a
netouží
po
robotizaci a
totální centralizaci.
Ti lidé
kupodivu |
|
čas mají,
věnují se zájmové činnosti, nacházejí relaxaci a životní sílu |
|
na zahrádce
nebo ve
sběratelství,
něco pěstují, objevují, vytvářejí, |
|
uplatňují
svou fantazii, která pak potěší tvůrce i
obdivovatele. Jsou |
|
to lidé,
kteří žijí v pohodě, přátelství a
dávají přednost klidnému |
|
rodinnému
životu, aniž by museli vědět, že
nějaké celebritě v Las |
|
Vegas ulítly včely, nebo
dokonce manželka. |
|
|
|
A protože pořadů pro tu první kategorii je dostatek, uvádíme od
ledna |
|
2011
na
ČT1 nový pořad magazínového typu – Hoby naší doby! Jiřina |
|
Bohdalová v
něm bude pro ty, co si čas najdou,
každou neděli od |
|
17:00 hodin
nabízet pozitivní a radost přinášející objevy,
postřehy |
|
a
rady. Třeba to
bude lepší cesta k tomu, abychom byli rádi na světě |
|
a nepoztráceli
zdravý rozum. |
|
Internetový
Receptář -
www.iReceptar.cz |
|
|
|
|
|
Stopáž: 22 minut |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
www.ceskatelevize.cz |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.
Webmaster |