Nic
nepřijde vniveč. „Já jsem holka z vesnice, takže vše, co
se urodí, zpracuji,“ přiznala deníku Aha! vášnivá
kuchařka Zawadská. „Zavařuji okurky, cukety, zelená
rajčata, ze kterých dělám výtečný salát,“ vypočítává
Valérie, co skončí v zavařovacích sklenicích.
Vše se sní
A kolik toho hospodyňka Zawadská za sezonu stihne? „Loni
jsem zavařila 55 sklenic okurek,“ pochlubila se. Její
kompoty jdou na dračku, takže vše se sní někdy i dřív,
než začne nová sklizeň.
Hvězda marmelád
Není to ale jen zelenina, kterou oblíbená herečka
zavařuje. „Tak samozřejmě dělám i spoustu marmelád,“
přiznává. V kompotových lahvích končí také angrešt,
rybíz, hrušky, jablka. A dokonce je schopna udělat
meruňkovou marmeládu bez meruněk! Jak? To prozradila v
receptu pro Aha!.
Recept na »meruňkovou«...
Potřebujete:
1 kg jablek
1 kg rajčat
1 kg cukru
1 bal. pektin na zavařování
6 lžic rumu
Postup: Ovoce zbavíme jadřinců, poté ho svaříme. Změklé
ovoce propasírujeme, přidáme přísady a uvaříme
»meruňkovou« marmeládu. „Je k nerozeznání od meruňkové
marmelády a všem moc chutná,“ dodává s úsměvem Valérie
Zawadská. |
|