|
|
Valérie Zawadská
se narodila ve Šternberku na Moravě. Své dětství prožila na
severu Moravy v Jeseníkách. První profesní angažmá získala v
Severomoravském divadle v Šumperku. Vystudovala DAMU v Praze.
Po absolvování nastoupila do angažmá v Západočeském divadle v
Chebu. Po čtyřech letech její kroky směřovaly do Městských
divadel pražských. Valérie je velice činorodým človíčkem –
hraje v divadle, pracuje pro rozhlas, televizi a film.Velmi
dobře znáte její hlas z dabingu, kde patří mezi naše nejlepší.
Dokládá to také několik diváckých cen, kterými byla za svou
práci v dabingu oceněna. |
Je ranním ptáčetem
a kromě práce stíhá také roli ženy a matky. Jejím životním
partnerem je muzikant Roman „Krokus“ Kříž. Má dva syny – Jana
a Romana. |
|
|
Dobrý den Valérie.
Jsem moc ráda, že jste našla chvíli čas na povídání. Jsou sice
prázdniny, čas dovolených, ale Vy jste stále v jednom kole,
pilná jako včelička. |
|
|
|
|
|
Říká
se, že nejhorší na světě je hladový mužský. Vy máte, Valérie, doma
hned tři. Jak je při vašem pracovním vytížení zvládáte nasytit?
Prozraďte, s čím se jim nejvíce zavděčíte?
Synům nejvíce chutná buřt guláš, který mě naučil vařit táta. To mi
bylo asi
8 let. Velkému Romanovi se zavděčím nejvíce masem v jakékoliv
úpravě.
Říká, že jí všechno jídlo, které je hnané přes prase. Má rád krůtu,
králíka, jehněčí, kuře apod. Snesou i sladké, a já peču ráda, od
závinu
přes koláčky až k perníku. Ale musí to opět zajíst kusem salámu.
Jsou to
masožravci. |
|
|
|
|
|
Valérie, pokaždé, když Vás vidím, závidím, jak vypadáte skvěle. A
při vaší práci, při tom všem, co zvládáte, musí být obtížné
dodržovat pravidelnou a zdravou životosprávu. Poraďte nám, jak na
to?
Kdybych to věděla, jsem nejbohatší na světě. Léta dodržuji
pravidelně
pitný režim a snažím se jíst 5x denně malé porce. To ovšem
neznamená,
že nehřeším. Protože i o prázdninách cestuji s divadelní společností
AP Prosper s hrami Motýli a Eskymák z Amsterdamu aneb žádné zprávy
od táty, tak po příjezdu ze zájezdu neváhám vyplenit lednici. Ale na
chalupě mám dost pohybu, tak snad začátkem divadelní sezony projdu
dveřmi. (smích) |
|
|
|
|
|
Zavřete na chvíli oči a představte si – máte volno, žádná práce,
žádné
povinnosti, jste u moře nebo na horách, nevaříte, jdete do
restaurace – co
si dáte k obědu či večeři? Který z pokrmů spojujete s relaxací a
klidem?
Jakékoliv dobré drůbeží maso nebo rybu bez přílohy a k tomu salát.
Hlavně když to někdo uvaří. K tomu sklenička dobrého bílého vína,
mám
raději suché, cigaretka a jsem spokojená. Kávičku nemusím, léta mi
stačí
už jen jedna ráno s mlékem. |
|
|
|
|
|
Máte
ráda zeleninu?
Ano, moc. Miluji rajčátka pokrájená na čtvrtky, zakápnout citronem,
vychladit
a baštit. Když se chci rozmazlit, tak si udělám šopský salát anebo
nějakou fantazii podle toho, co mám doma v lednici, či upeču
cuketovou
buchtu s čokoládovou polevou. Je cuketa zelenina, že? |
|
|
|
|
|
Každá
z nás má nějaký oblíbený recept, který je velmi jednoduchý, rychlý
na přípravu a jeho výsledek chutný a dobře vypadající. Sáhneme po
něm
vždy, kdy se nám nedostává času a čekáme třeba návštěvu nebo musíme
rychle uchystat rodině něco k snědku. Máte také takový?
Mám a řeknu vám hned tři! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kuřecí prsní řízky
na pomerančovém džusu
Kuřecí prsní řízky zakapu sojovkou, dám na rozpálenou teflonovou
pánev bez
oleje a podleji 1 dl pomerančového džusu. Po 4 minutách restování
otočím
a znovu opékám 4 minuty. Vypnu plotýnku, nakrájím 4-5 stroužků
česneku na
plátky a přidám k masu, promíchám a je hotovo. K tomu jsou výborná
rajčátka
zakápnutá citronem.
Vepřové plátky s
jablky
Vepřové plátky, sůl, pepř, kremžská hořčice, sojová omáčka,
trocha olivového
oleje – prudce opéct. Nakrájím jablko na plátky, přidám k masu a
prohřeji.
K tomu přichystám obrovskou mísu salátu. Dětem s oblibou dělám
mrkvičkový
nebo okurkový salát.
Pomazánka z
rybiček v tomaté
Nechám na oleji zesklovatět 2 větší cibule. Přidám konzervu
rybiček v tomatě,
sůl, pepř, mletou červenou papriku, minimálně 1/2 lžičky curry
koření. Vše promíchat, nechat prohřát a zahustit 3 vejci. Rozmačkám
2–3 stroužky česneku,
přidám do směsi a promíchám. Podávám s chlebem za tepla i za
studena. Za
studena doporučuji ozdobit kolečky cibule, proužky červené papriky a
petrželkou.
Je to MŇAM!! |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|