Valérie Zawadská

 
 
 

Miluji chlazená rajčátka.

 
 
 
 
 
 
Klikni pro větší obrázek v novém okně. Valérie Zawadská se narodila ve Šternberku na Moravě. Své dětství prožila na severu Moravy v Jeseníkách. První profesní angažmá získala v Severomoravském divadle v Šumperku. Vystudovala DAMU v Praze. Po absolvování nastoupila do angažmá v Západočeském divadle v Chebu. Po čtyřech letech její kroky směřovaly do Městských divadel pražských. Valérie je velice činorodým človíčkem – hraje v divadle, pracuje pro rozhlas, televizi a film.Velmi dobře znáte její hlas z dabingu, kde patří mezi naše nejlepší. Dokládá to také několik diváckých cen, kterými byla za svou práci v dabingu oceněna.
Je ranním ptáčetem a kromě práce stíhá také roli ženy a matky. Jejím životním partnerem je muzikant Roman „Krokus“ Kříž. Má dva syny – Jana a Romana.
   
Dobrý den Valérie. Jsem moc ráda, že jste našla chvíli čas na povídání. Jsou sice prázdniny, čas dovolených, ale Vy jste stále v jednom kole, pilná jako včelička.
 
 
 
  Říká se, že nejhorší na světě je hladový mužský. Vy máte, Valérie, doma hned tři. Jak je při vašem pracovním vytížení zvládáte nasytit? Prozraďte, s čím se jim nejvíce zavděčíte?
Synům nejvíce chutná buřt guláš, který mě naučil vařit táta. To mi bylo asi
8 let. Velkému Romanovi se zavděčím nejvíce masem v jakékoliv úpravě.
Říká, že jí všechno jídlo, které je hnané přes prase. Má rád krůtu,
králíka, jehněčí, kuře apod. Snesou i sladké, a já peču ráda, od závinu
přes koláčky až k perníku. Ale musí to opět zajíst kusem salámu. Jsou to
masožravci.
 
     
  Valérie, pokaždé, když Vás vidím, závidím, jak vypadáte skvěle. A při vaší práci, při tom všem, co zvládáte, musí být obtížné dodržovat pravidelnou a zdravou životosprávu. Poraďte nám, jak na to?
Kdybych to věděla, jsem nejbohatší na světě. Léta dodržuji pravidelně
pitný režim a snažím se jíst 5x denně malé porce. To ovšem neznamená,
že nehřeším. Protože i o prázdninách cestuji s divadelní společností
AP Prosper s hrami Motýli a Eskymák z Amsterdamu aneb žádné zprávy
od táty, tak po příjezdu ze zájezdu neváhám vyplenit lednici. Ale na
chalupě mám dost pohybu, tak snad začátkem divadelní sezony projdu
dveřmi. (smích)
 
     
  Zavřete na chvíli oči a představte si – máte volno, žádná práce, žádné
povinnosti, jste u moře nebo na horách, nevaříte, jdete do restaurace – co
si dáte k obědu či večeři? Který z pokrmů spojujete s relaxací a klidem?

Jakékoliv dobré drůbeží maso nebo rybu bez přílohy a k tomu salát.
Hlavně když to někdo uvaří. K tomu sklenička dobrého bílého vína, mám
raději suché, cigaretka a jsem spokojená. Kávičku nemusím, léta mi stačí
už jen jedna ráno s mlékem.
 
     
  Máte ráda zeleninu?
Ano, moc. Miluji rajčátka pokrájená na čtvrtky, zakápnout citronem, vychladit
a baštit. Když se chci rozmazlit, tak si udělám šopský salát anebo
nějakou fantazii podle toho, co mám doma v lednici, či upeču cuketovou
buchtu s čokoládovou polevou. Je cuketa zelenina, že?
 
     
  Každá z nás má nějaký oblíbený recept, který je velmi jednoduchý, rychlý
na přípravu a jeho výsledek chutný a dobře vypadající. Sáhneme po něm
vždy, kdy se nám nedostává času a čekáme třeba návštěvu nebo musíme
rychle uchystat rodině něco k snědku. Máte také takový?

Mám a řeknu vám hned tři!
 
     
   
  Kuřecí prsní řízky na pomerančovém džusu
Kuřecí prsní řízky zakapu sojovkou, dám na rozpálenou teflonovou pánev bez
oleje a podleji 1 dl pomerančového džusu. Po 4 minutách restování otočím
a znovu opékám 4 minuty. Vypnu plotýnku, nakrájím 4-5 stroužků česneku na
plátky a přidám k masu, promíchám a je hotovo. K tomu jsou výborná rajčátka
zakápnutá citronem.

Vepřové plátky s jablky
Vepřové plátky, sůl, pepř, kremžská hořčice, sojová omáčka, trocha olivového
oleje – prudce opéct. Nakrájím jablko na plátky, přidám k masu a prohřeji.
K tomu přichystám obrovskou mísu salátu. Dětem s oblibou dělám mrkvičkový
nebo okurkový salát.

Pomazánka z rybiček v tomaté
Nechám na oleji zesklovatět 2 větší cibule. Přidám konzervu rybiček v tomatě,
sůl, pepř, mletou červenou papriku, minimálně 1/2 lžičky curry koření. Vše promíchat, nechat prohřát a zahustit 3 vejci. Rozmačkám 2–3 stroužky česneku,
přidám do směsi a promíchám. Podávám s chlebem za tepla i za studena. Za
studena doporučuji ozdobit kolečky cibule, proužky červené papriky a petrželkou.
Je to MŇAM!!
 
     
     
 
   
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.tommyfood.cz
 
 
 
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

http://www.valeriezawadska.eu

 

Zavřít okno.

Copyright © Valérie & R K K, Design by R K K.