|
|
Valérie
Zawadská: Na mase si vždycky pochutnám. |
(Nedělní
Blesk, 18.března 2007) |
|
|
|
|
|
|
Herečka a
jedna z našich nejoblíbenějších dabérek Valérie
Zawadská (48) je štíhlá jak proutek, ale jak to dělá,
nikdo nechápe. Ráda vaří a ráda jí, přesně jako
Růžena Kudláčková, kterou ztvárňuje v oblíbeném
seriálu Velmi křehké vztahy, dříve Rodinná pouta.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje nejoblíbenější jídlo
Chutná mi maso, ale mým letitým favoritem je smažené rybí filé s
bramborovou kaší. |
|
|
|
|
|
Trapas v kuchyni
Snad ten, když jsem jednou pozměnila recept a vytvořila zcela jiný
pokrm, než jsem původně měla v záměru, ale nakonec byl ještě
lepší. |
|
|
|
|
|
Držím někdy dietu?
Když se nevejdu do kalhot, tak se pak v jídle trošku krotím. Jím
menší porce a hlavně hodně piju. Ale když na mě něco leze,
osvědčilo se mi namazat si na chleba sádlo a poklást ho plátky
cibule a česneku, dieta nedieta. |
|
|
|
|
|
Jaké byly moje kuchařské začátky
Vařím tak od první třídy, to mě tenkrát táta naučil buřtguláš,
když máma byla v lázních. A s oblibou ho vařím dodnes. |
|
|
|
|
|
Exotické jídlo, jaké jsem jedla
Když jsem studovala DAMU, jedla jsem tenkrát poprvé na školním
zájezdu špagety se sépiemi a chobotničkami a byla jsem překvapená,
jak je to dobré. |
|
|
|
|
|
Jak
často navštěvuji restaurace
Do restaurací chodíme jen v případě největší nouze, ale chvíle,
kdy jsme s divadlem na zájezdových představeních, do toho
nepočítám. |
|
|
|
|
|
Co
bych nikdy nesnědla
Od dětství nemám ráda rajskou polévku s rýží. |
|
|
|
|
|
Nejsložitější jídlo, které umím
Umím upéct dort, uvařit svíčkovou... jediný problém bývá
nedostatek času. |
|
|
|
|
|
Vadí
mi mytí nádobí
Ne, myju ho průběžně. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Hvězdný recept |
|
|
|
|
|
Vepřové medailonky s olivami
6 vepřových kotlet, 200 g černých vypeckovaných oliv, 250 g
kysané smetany, špetka mletého pepře, špetka soli, 2 lžíce sójové
omáčky, 500 g mražené zeleninové směsi
Maso naklepeme, osolíme a jednotlivé plátky masa s kostí či bez
zprudka opečeme na pánvi s olejem, pak podlijeme trochou vody a
podusíme. V misce si připravíme zálivku ze zakysané smetany,
sójové omáčky, pepře a pokrájených oliv, jíž hotové maso na talíři
přelijeme. Podáváme s jemně podušenou zeleninovou směsí a s
opečenými bramborami ve slupce či bez. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
- Věra Keilová
- |
|
Foto
Nedělní Blesk - Jindřich
Mynařík |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
www.blesk.cz |
|
|
|