|
1. Kuřecí
řízky na pomerančích |
|
|
|
|
|
|
|
Suroviny: |
Postup: |
|
|
4 kuřecí řízky |
Kuřecí maso
zakapeme sojovou omáčkou, dáme na pánev, |
|
|
2 pomeranče |
podlijeme
ávou z pomerančů a po obou stranách opečeme. |
|
|
4 strouky česneku |
Ve finále
přidáme česnek. Jako přílohu podáváme čerstvě |
|
|
sojová omáčka |
nakrájenou
zeleninu. |
|
|
čerstvá zelenina jako příloha |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
2. Jablečné átečky
|
|
|
|
|
|
|
|
Suroviny: |
Postup: |
|
|
1 kostka
nízkotučného tvarohu |
Tvaroh, tuk a mouku zpracujeme do
těsta tak, aby nelepilo a |
|
|
1 kostka tuku
(Hera) |
chvíli necháme v chladu.
Nastrouhaná oloupaná jablka smíchá- |
|
|
hladká mouka (dle potřeby, cca 20-30 dkg) |
me se skořicovým cukrem. Z
vyváleného těsta vykrájíme ko- |
|
|
4 na jemně
nastrouhaná jablka bez slupky |
lečka,
která z půlky zaplníme jablky. Těsto přehneme, na ok- |
|
|
skořicový
vanilkový cukr |
raji slepíme a pečeme cca 10 min.
Teplé obalíme v moučko- |
|
|
moučkový cukr |
vém cukru. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Dobrou
chu! |
|
|